Update Facilities First naar 2017…

Facilities First in 2015 en 2016

Facilities First heeft als bedrijf twee heel roerige jaren gehad. Het begon in 2015 toen Edith Schut als medewerkster afscheid nam van Facilities First. Daarna ging Barend van Hijkoop met een regeling genieten van zijn pré-VUT en stapte uit als vennoot.

Daarna kreeg Bastiaan Kroon een baan aangeboden als Facilitair Manager bij Van Oord in Rotterdam en zo bleef ik alleen over als Facilities First op 1 november 2015.

Zo werd Facilities First van een VOF een eenmanszaak en ik had me voorgenomen om dit een jaartje aan te zien. Nu had ik me al eerder voorgenomen (rond 2008) om me te richten op het aspect verhuismanagement. En laat het nu gebeuren dat ik sinds die tijd alleen verhuismanagement opdrachten heb gedaan. Na bestudering van de cirkels van Ikigai kwam ik tot de ontdekking dat ik dit ook mijn passie is en dat inmiddels mijn expertise en portfolio in de markt schaars aan het worden zijn.

Daarom heb ik na een heerlijke vakantie in Thailand besloten om als verhuismanager door te gaan in een BV. Daarbij heb ik een hele leuke partner gevonden in de Young Group. Inmiddels heb ik een aantal verhuisopdrachten gedaan in samenwerking met de Young Group en dat gaf mij erg veel energie om door te gaan en het heeft geleid tot bijzonder geslaagde verhuizingen vanuit het klantenperspectief.

Hoe ziet die samenwerking er dan uit?

Ik ben zelf de verhuismanager in de opdrachten en heb daarbij de regie over de hele verhuisoperatie. Ik zit bij het regie-overleg, stuurgroep of verhuisteam en zet van daaruit de lijnen uit. Daarnaast werk ik samen met een enthousiaste consultant van de Young Group die uitvoerend ‘on the job’ veel werk verzet. Zo maakt hij/zij draaiboeken, verhuisinstructies, stickerplannen en is aanwezig als aanspreekpunt van leveranciers en verhuizers op de meeste verhuisdagen. Voordeel voor Facilities First is dat ik zo meerdere opdrachten tegelijk kan uitvoeren en zo diverse klanten kan helpen. De klant kan zo gebruik maken van mijn expertise, maar voor het uitvoerende werk is een goedkopere consultant altijd aanwezig die de uitvoering regelt.

En nu verder?

Graag zou ik een keer met je hierover van gedachten willen wisselen en willen bezien of ik in deze constructie iets voor je zou kunnen betekenen. Graag hoor ik van je of je dat ook vindt.

Mail ons

Noot

Dit is zomaar een melding of notificatie.